Επιστολές ασθενών

[expand title=Και πήρα, λοιπόν, την απόφαση να αλλάξω την ζωή μου για τα καλά…- O.P., Δημοσιογράφος (27 ετών) Περισσότερα ] Βλέπετε το δικό μου πρόβλημα ήταν το μικρό μου στήθος … Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα εφηβικά μου χρόνια και όχι μόνο , ανακαλύπτω πώς αυτή ήταν και η αχίλλειος πτέρνα μου… Παρά τα όσα μου έλεγαν δικοί μου άνθρωποι, εγώ πάντα θεωρούσα το μικρό μου στήθος ως το μεγαλύτερο μου πρόβλημα… Δυσκολευόμουν να αγαπήσω το σώμα μου, να χαρώ την ζωή μου, να αισθανθώ όμορφα με τον εαυτό μου, να απολαύσω την σεξουαλικότητα μου, να αφεθώ … Κάπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πίστευα, πώς το μικρό μου στήθος “ευθυνόταν” για την “συγκρατημένη” μου σεξουαλικότητα, μιας και νόμιζα πως στην θέα του ο “ανθρωπος μου” θα ένιωθε ότι και εγώ … “απογοήτευση” !

Αν και απο πολύ μικρή ηλικία σκεφτόμουν το ενδεχόμενο αυξητικής πλαστικής χειρουργικής στήθους, εντούτοις εξωγενείς (επιρροές απο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον) και οικονομικοί παράγοντες παράλληλα με το φόβο για την επέμβαση αυτή καθεαυτή (αναισθησία , μετεγχειρητικές επιπλοκές κτλ) το έκαναν να μοιάζει με “όνειρο θερινής νυκτός” …

Μέχρι, που μια μέρα το μάτι μου έπεσε στην ιστοσελίδα του safe surgery και του κ. Μήτσου ..Τότε, άλλαξαν όλα !

Διαβάζοντας την ιστοσελίδα, ήταν σαν να μιλούσα με τον ίδιο τον κ. Μήτσου, πήρα απαντήσεις για όλα μου τα ερωτήματα σχετικά με την επέμβαση και ανακουφίστηκα μαθαίνοντας για την νέα μέθοδο της “υπνοχάλασης” που για μένα ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας μιας και η ιδέα της γενικής αναισθησίας με φόβιζε ιδιαίτερα .. Το μόνο που έλειπε ήταν η ίδια η επαφή με τον γιατρό .. Δεν δίστασα λεπτό … Αφού συμπλήρωσα τα στοιχεία μου σε ειδική σελίδα του site, ο ίδιος ο κ. Μήτσου επικοινώνησε μαζί μου για να ρυθμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες … και το ραντεβού κλείστηκε .

Η συνάντηση με τον ίδιο τον γιατρό, λειτούργησε καθοριστικά στην απόφαση μου . Ο κ. Μήτσου ήταν πολύ δεκτικός και συνεργάσιμος , πρόθυμος να με κάνει πάνω απο όλα να αισθανθώ ασφάλεια και σιγουριά για το αποτέλεσμα …Και έτσι και έγινε …

Κατά την διάρκεια της επέμβασης , που για μένα με την επιτυχημένη μέθοδο της υπνοχάλασης διήρκεσε κατι λεπτά ενώ στην πραγματικότητα η διάρκεια της ήταν περίπου 2 ώρες , δεν αισθάνθηκα κανένα φόβο, ούτε πόνο . Δεν έχω καμία δυσάρεστη ανάμνηση απο την όλη διαδικασία παρά μόνο το ζεστό χαμόγελο του γιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού λίγο πρίν αποκοιμηθώ ! Για μένα, λοιπόν, που τρέμω και μόνο στην ιδέα της βελόνας , η όλη διαδικασία ήταν εντελώς ευχάριστη και αναίμακτη !

Μετά την επέμβαση όλη μου η ζωή έχει αλλάξει ! Χαίρομαι πολύ που πήρα αυτή την απόφαση και ακόμη περισσότερο που επέλεξα τον κ. Μήτσου με την μέθοδο της υπνοχάλασης για να κάνει το ΟΝΕΙΡΟ μου πραγματικότητα !

Ευχαριστώ θερμά .

O.P., Δημοσιογράφος (27 ετών) [/expand]

[expand title=Αγαπητέ κύριε Μήτσου. Έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από τότε που έκανα την επέμβαση προσθετικής στήθους… – Κ.Μ. Ιατρικός επισκέπτης Περισσότερα ]Αυτή η αλλαγή στο κορμί μου ήταν κάτι που το είχα σκεφτεί από πιο παλιά αλλά για διάφορους λόγους δεν είχα μπει στην διαδικασία να το δω πιο σοβαρά. Παρότι είμαι αρκετά εμφανίσιμη κοπέλα πάντα ένοιωθα περίεργα όταν ήμουν σε παρέες αντρών και αυτοί σχολίαζαν θετικά το μια κοπέλα με μεγάλο, ωραιο στήθος. Ήξερα ότι σε μένα αυτό δεν επρόκειτο ποτέ να συμβεί και αυτό με έκανε να νοιώθω μειονεκτικά. Και έτσι πήρα την απόφαση να το διορθώσω αυτό.

Φυσικά αρχικά είχα κάποιους φόβους για την διαδικασία της επέμβασης αλλά μετά την πρώτη μας συνάντηση οπότε και με ενημερώσατε για την πρωτοποριακή μέθοδο της υπνοχάλασης που χρησιμοποιείτε ένοιωσα αρκετά πιο ασφαλής. Την ημέρα του χειρουργείου είχα βέβαια αρκετό τρακ αλλά όλα εξελίχτηκαν πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενα. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα από εκείνη την ημέρα για να είμαι ειλικρινής. Απλά το ότι δεν πόνεσα καθόλου και μια αίσθηση ότι η επέμβαση κράτησε μερικά λεπτά. Βέβαια αυτό δεν ισχύει αλλά εμένα αυτή η εντύπωση μου έχει μείνει. Ότι όλα έγιναν εύκολα και γρήγορα. Μετά από λίγες ώρες έφυγα από το νοσοκομείο και την άλλη μέρα επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου.

Τις επόμενες ημέρες ένοιωθα κάποιες μικροενοχλήσεις οι οποίες με τον καιρό περάσανε. Τώρα είμαι πολύ καλά, είναι χαρούμενη που πήρα την απόφαση να κάνω αυτή την επέμβαση και η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν μια τόσο γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία χάρη της μεθόδου της υπνοχάλασης . Δυστυχώς για μένα μετά από λίγο καιρό χρειάστηκε να ξαναμπώ χειρουργείο για σκωληκοειδίτιδα και τότε έκανα ολική νάρκωση. Τότε κατάλαβα την ταλαιπωρία που περνά ένας ασθενής όταν κάνει ολική νάρκωση και εκτίμησα ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα της υπνοχάλασης. Πραγματικά είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος που διευκολύνει πολύ την ζωή του ασθενούς.

Σας ευχαριστώ για όλα. [/expand]

[expand title= Είμαι 22 ετών, είμαι φοιτήτρια αλλά παράλληλα ασχολούμαι με το μόντελινγκ που με ενδιαφέρει πολύ – Ο.Φ. 22 ετών, Φοιτήτρια, μοντέλο Περισσότερα ]… και επηρεασμένη από αυτό επειδή είχα μικρό στήθος αποφάσισα να κάνω την επέμβαση και να το μεγαλώσω. Ενώ σαν ιδέα στην αρχή με ενθουσίασε και το ήθελα πάρα πολύ όταν σινομίλησα με το γιατρό μου και μου εξήγησαι τη διαδικασία της επέμβασης και κάποιες πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να είχα άρχισα να ανγχώνομαι και να φοβάμαι. Τα ίδια συναισθήματα υπήρχαν και την ημέρα που πήγα να κάνω την επέμβαση παρόλο που και ο γιατρός μου και οι υπόλοιποι φορείς προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν αποσπόντας μου την προσοχή με άλλα πράγματα. Ο ποιο μεγάλος μου φόβος ήταν όταν ξάπλωσα στο χειρουργικό κρεβάτι και ήταν όλοι οι γιατροί από πάνω μου. Ενώ γι’αυτούς ήταν μια διαδικασία ρουτίνας για μένα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Κάθε τι που συνέβαινε ρωτούσα γιατί γίνεται ενώ κάποια στιγμή ο γιατρός με κάλυψε με ένα πανί ώστε να μην βλέπω τη διαδικασία και φοβάμαι περισσότερο. Μόλις είδα την κίνηση αυτή κατάλαβα ότι άρχιζε η επέμβαση αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα κοιμώμουν και δεν θα καταλάβαινα την ενγχείρηση. Βέβαια πέραν από εκεί το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ρώτησα το γιατρό «Πώς εγώ θα κοιμηθώ τώρα και δεν θα καταλαβαίνω;» Τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κατάλαβα τίποτα και όταν ξύπνησα ήταν σαν να είχαν περάσει λίγα λεπτά ενώ στο χειρουργείο ήμουν περίπου 2 ώρες.

Μετά πήγα για λίγο στο δωμάτιο και στη συνέχεια έφυγα για το σπίτι μου την ίδια κιόλας μέρα. Για προληπτικούς λόγους έκατσα στο κρεβάτι ενώ μετά τη δεύτερη μέρα έβγαλα τους επιδέσμους και μπορούσα να γυρίσω στις δουλειές μου. Η αλήθεια είναι πως είχα κάποιες μικροενοχλήσεις «σαν τσίμπημα» και σίγουρα δεν μπορούσα να κοιμηθώ τόσο άνετα. Αλλά αυτό κράτησε πολύ λίγο. Ενώ μέρα με τη μέρα βλέπω διαφορά στο στήθος μου κυρίως στο γεγονός ότι επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση (έχει μαλακώσει και έχει ξεπρηστεί). Όλα πήγαν καλά. Και όταν είχα έντονους πόνους τις 2 πρώτες μέρες έπερνα ως αναλγητικό 2 Depon όπου είναι ένα απλό παυσίπονο και για μια τέτοια επέμβαση δεν είναι τίποτα. Μετά από 15 ημέρες η κατάσταση μου ήταν πάρα πολύ καλή και το είχα ξεχάσει κιόλας. Βέβαια για όλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω το γιατρό μου γιατί ήταν άψογος και αληθής στον τρόπο που μου εξήγησαι την κατάσταση και για την όλη επέμβαση.
Ο.Φ. 22 ετών, Φοιτήτρια, μοντέλο[/expand]

[expand title=Δρ. Μήτσου, Παρ’ όλο που το είχα πάρει απόφαση να κάνω την επέμβαση, φοβόμουν. Αυτό που με τρόμαζε κυρίως ήταν η νάρκωση -και ότι επακολουθεί… – Ε.Γ., γραφίστας
Περισσότερα
]
Παρ’ όλο που το είχα πάρει απόφαση να κάνω την επέμβαση, φοβόμουν. Αυτό που με τρόμαζε κυρίως ήταν η νάρκωση -και ότι επακολουθεί. Όταν διάβασα στο site σας για τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε εντυπωσιάστηκα. ‘Εκλεισα ραντεβού το συντομότερο να σας γνωρίσω. Με ενθουσίασε το γεγονός ότι εκτός από χειρουργό είδα μπροστά μου έναν επιστήμονα με μεγάλο ενδιαφέρον για την ιατρική έρευνα και πάνω απ’ όλα άνθρωπο. Ένιωσα βαθύτατη εμπιστοσύνη.
Πραγματικά όλα πήγαν όπως περιγράφονται στο site σας και όπως ακριβώς μου τα είπατε. Για την υπνοχάλαση συγκεκριμένα έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Χαλάρωσα, ένιωσα όμορφα κι ευχάριστα. Το άγχος που βρισκόμουν σε χειρουργείο έφυγε εντελώς και καθώς άκουγα τη μουσική και τα αστεία της ιατρικής ομάδας αποκοιμήθηκα. Μετά την επέμβαση, ξύπνησα ήρεμη με καλή διάθεση και θυμόμουν πολύ λίγα πράγματα.

Μάλιστα μου φαίνεται σα να συζητούσα μαζί σας για ενδιαφέροντα θέματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης χωρίς όμως να θυμάμαι τι λέγαμε. Μετά από λίγο επέστρεψα στο σπίτι μου όπου συνέχισα να νιώθω ευχάριστα. Δεν είχα καθόλου ναυτία, καθόλου παρενέργειες και καθόλου πόνο. Κοιμήθηκα λίγο, ήπια λίγη μπυρίτσα και είδα μια ταινία.
Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα εσάς ως χειρουργό και τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε. Σας ευχαριστώ πολύ, Ε.Γ., γραφίστας/ ephiey@hotmail.com, Αθήνα, Φεβρ. 2008[/expand]

[expand title= Κύριε Μήτσου, βρισκόμενη πλέον στην 9η ημέρα μετά την επέμβαση λιποαναρρόφησης που έγινε από εσάς, βρίσκω λίγο χρόνο να σας γράψω… – Α.Σ. , Ιδ. υπάλληλος Περισσότερα ] αυτό το σύντομο γράμμα και να σας συγχαρώ για τις μεθόδους που ακολουθείτε σε επεμβάσεις όπως η δική μου.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να αναφερθώ στην νάρκωση μέσω υπνοχάλασης. Η όλη διαδικασία, αλλά και η συνολική εμπειρία, ήταν όπως ακριβώς περιγράφεται στην ιστοσελίδα σας. Θα πρέπει να αναφέρω ότι τόσο λόγω στίγματος μεσογειακής αναιμίας, όσο και πολύ χαμηλού αιματοκρίτη, αυτή η επέμβαση είχε αναβληθεί πέρυσι, με γιατρό που ακολουθεί τις συνήθεις μεθόδους ναρκώσεως.

Η υπνοχάλαση δεν εξαρτάται σε κανένα σημείο από την φυσική κατάσταση του ασθενούς και μετά την λήξη της δεν ένιωσα την παραμικρή ενόχληση, ζαλάδα ή οποιοδήποτε άλλο δυσάρεστο σύμπτωμα. Ο χρόνος της επέμβασης ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ και εγώ είχα την εντύπωση ότι απλά έκανα ένα πολύ χαλαρό ύπνο από τον οποίο είχα μόλις ξυπνήσει.

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πραγματικά πρωτοποριακή και δίνει την δυνατότητα επεμβάσεων σε ασθενής όλων των τύπων, διαγράφοντας κυριολεκτικά κινδύνους και συμπτώματα που υπάρχουν στις παραδοσιακές μεθόδους. Συνεχίζοντας θα ήθελα να τονίσω ότι οι πολύ μικρές τομές (μεγέθους χιλιοστών) και η υλοποίηση της λιποαναρρόφησης μέσω μικρών σωλήνων έχει δώσει το επιθυμητό και απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι και να ευχηθώ καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες.

Με εκτίμηση,  Α.Σ. –  Ιδ. υπάλληλος, Αθήνα, Δεκ. 2007 [/expand]

[expand title= Αγαπητέ κύριε Μήτσου, έχω την ανάγκη να σας γράψω αυτή την επιστολή αρκετό καιρό τωρα,απο την ωρα δηλαδη που αφησα αποχαιρετωντας… – Π. Ο., Δημοτικός υπάλληλος Περισσότερα ]σας το ιατρειο σας και διαβαινοντας με μια άλλη,πρωτόγνωρη αίσθηση στον κόσμο που με κοιτούσε περίεργα να λάμπω απο χαρά.. Το όνειρο ήταν
εδώ..απτό! Ένα υπέροχο στητο και αρμονικό με το σώμα μου στήθος στόλιζε την εμφάνισή μου τόσο κολακευτικά όμορφα!

Επιτέλους ο εφιάλτης της επιλογής των ρούχων που δεν τόνιζαν το αδύναμο σημείο μου ήταν παρελθόν.. Κάθε γυναίκα ξέρει και νιώθει αυτά που λέω,εκτός απ αυτές που η φύση προίκισε με αρμονικές αναλογίες τα μέρη του σώματός τους και ειδικά αυτά που αποτελούν σύμβολα θηλυκότητας όπως το στήθος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σπουδαίο κομμάτι της ζωής μου που άλλαξε ανεπιστρεπτί.. Ακόμη ξυπνώ το πρωί και το αγίιζω να σιγουρευτώ πως δεν
ήταν όνειρο. Το όνειρο άρχισε από την εμπειρία της υπνοχάλασης που εφαρμόζετε και που δεν περίμενα να είναι τόσο ανώδυνη,τόσο ακίνδυνη και συνάμα ευχάριστη εφόσον ένιωθα ευφορία και χαρά για την αλλαγή που θα βίωνα τις επόμενες ώρες.. ήταν σαν να κράτησαν όλα μόλις λίγα λεπτά! Ντρέπομαι βέβαια που το λέω επειδή όλη την ώρα της επέμβασης κάποιοι ευσυνείδητοι επιστήμονες ίδρωναν επάνω μου για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατόν κι εγώ ένιωθα τόσο όμορφα σαν τότε που γεννούσα αν εξαιρέσουμε τους πόνους της γέννας.

Ή εμπιστοσύνη που σας έδειξα ξεκίνησε από το γεγονός οτι με ενημερώνατε πριν μου δημιουργηθούν καν απορίες.. με τέτοια κατανοητή απλότητα που με έκανε να αφεθώ κυριολεκτικά στα χέρια σας. Ευχαριστώ για όλα, να είστε πάντα καλά και να δίνετε πολλές χαρές στους ασθενείς σας όπως σε μένα.

Αντιμετώπιζα κατάθλιψη με χρήση φαρμάκων και ήδη άρχισα να νιώθω ότι δεν τα χρειάζομαι πια, αυτό είναι θαύμα για μένα και τα τρια παιδιά μου που με βλέπουν τόσο ανανεωμένη και σίγουρα..ομορφότερη. Πρώτα άνθρωπος και ύστερα γιατρός.. ετσι κυριε Μητσου, αυτό ένιωσε η κόρη μου που θα σας εμπιστευτεί με τη σειρά της για το δικό της πρόβλημα χωρίς τον παραμικρό φόβο. Πώς άλλωστε όταν βλέπει τη μητέρα της λίγο μετά το χειρουργείο να σηκώνεται για τον απογευνατινό της καφέ χαμογελαστή και πολύ πιο ευτυχισμένη απο πριν. Συγνώμη που σας έγραψα τόσα πολλά αλλά τα θεώρησα τόσο σημαντικά για μένα και είστε ο μοναδικός άνθρωπος που έπρεπε να τα μάθει πρώτος.

Με βαθύτατη εκτίμηση, Π. Ο., Δημοτικός υπάλληλος[/expand]