Καινοτομίες

Η ομάδα μας εδώ και δύο δεκαετίες καινοτομεί στις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής .

Η μη επεμβατική, άρα ακίνδυνη μέθοδος της “τοπικής αναισθησίας tumescent & Υπνοχάλασης” με την οποία πραγματοποιούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής είναι η πιό σημαντική καινοτομία του Δρα Μήτσου και των συνεργατών του. Έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 2.000 πλαστικές επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία, χωρίς  επιπλοκές , ακόμα και σε ασθενείς που παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα υγείας και θα ήταν δύσκολο να χορηγηθεί σε αυτούς γενική αναισθησία.

Η τοπική tumescent και Υπνοχάλαση αναπτύχθηκε στο Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» από το Δρα Μήτσου και συνεργ. Η Υπνοχάλαση διαφέρει ριζικά από την καταστολή (sedation, κοινώς “μέθη”) η οποία είναι μια μορφή γενικής αναισθησίας και δεν έχει σχέση με την Ακίνδυνη μέθοδο “τοπικής tumescent και Υπνοχάλασης”. Τούτο διότι η Υπνοχάλαση, σε πλήρη αντίθεση απο τη “μέθη”, δεν προκαλεί αναλγησία και απαιτεί τοπική ή περιφερειακή αναλγησία. Έτσι αποφεύγεται η καταστολή των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού ή οποία εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, ενώ εξασφαλίζεται η επιθυμητή “αποσύνδεση” από το περιβάλλον (disassociation).

Η αναίμακτη τεχνική που χρησιμοποιούμε από το 1990 σε όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχει επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα, διότι περιορίζει δραματικά την απώλεια αίματος κατά την διάρκεια του χειορυργείου.  Η μέθοδος αυτή εισήχθη στην κλινική πράξη από τον Αμερικανό γιατρό Klein στις επεμβάσεις λιποαναρρόφησης.  Ο δρ. Μήτσου στη συνέχεια και σε συνεργασία με τον δρα Klein τροποποίησε την τεχνική αυτή ώστε να εφαρμόζεται σε όλες τις επεμβάσεις Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής, με απόλυτη επιτυχία.

Η τεχνική αυτή έχει καταργήσει εντελώς τις μεταγγίσεις αίματος στους ασθενείς μας ακόμα και αν υποβάλλονται σε μεγάλες πλαστικές εγχειρήσεις. Έχει βελτιώσει σημαντικά το χρόνο ανάρρωσης αλλά και την ποιότητα ζωής κατά την μετεγχειρητική περίοδο διότι δεν προκαλεί αναιμία, γεγονός που μπορεί να συμβεί όταν η επέμβαση πραγματοποιηθεί με τον κλασσικό τρόπο ιδιαίτερα σε άτομα με χαμηλό αιματοκρίτη.

Άλλες καινοτομίες (innovations) είναι:

  • Η διόρθωση της γυναικομαστίας χωρίς τομές, με αναρρόφηση  του μαζικού (μαστικού) αδένα και του περιβάλλοντος λίπους
  • Η τεχνική της σχεδόν πλήρους εξαφάνισης της ουλών (scarless surgery) στις περιπτώσεις αφαίρεσης δερματικών βλαβών στο πρόσωπο πχ κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων, ουλών κλπ
  • Η τεχνική τροποποίηση των κανουλών λιποαναρρόφησης (με κόπτον στόμιο) ώστε να μην αναρροφούν απλώς αλλά κυρίως να τεμαχίζουν τον λιπώδη ιστό “ατραυματικά” (χωρίς κακοποίηση και αιμορραγίες).  Αυτό οδήγησε στην κατάργηση των κανουλών μεγάλου διαμετρήματος (μπορεί να προκαλέσουν ορατές παραμορφώσεις) και στην εξαιρετική μείωση της μυικής προσπάθειας και κόπωσης του χειρουργού. Τέλος κατέστησε την λιποαναρρόφηση πιό ‘ατραυματική’.
  • Η  ‘Ατραυματική’ ρινοπλαστική δηλ. χωρίς οστεοτομία (χωρίς σπάσιμο), ανώδυνη, χωρίς οίδημα και χωρίς τη χρήση γύψινου νάρθηκα
  • Η περαιτέρω ελαχιστοποίηση των τομών στη μειωτική και ανόρθωση στήθους με τροποποίηση της τεχνικής της dr. Lejour

Όλα αυτά μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες με τα υψηλότερα standards ποιότητας και ιατρικής ασφάλειας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η φιλοσοφία μας είναι:

  • Ασφάλεια του ασθενούς
  • Αναίμακτες και Ανώδυνες τεχνικές
  • Χειρουργική ελέχιστης επεμβατικότητας (minimal invasive surgery)
  • Φυσικό αποτέλεσμα