Ελαχιστοποίηση πόνου

Χειρουργείο με ελάχιστο ή χωρίς πόνο

Στο αγωνιώδες ερώτημα όλων των υποψηφίων για κάποια κοσμητική επέμβαση, "θα πονέσω;" η απάντηση είναι όχι, για τις περισσότερες περιπτώσεις. Οι πιο πολλές επεμβάσεις είναι σχεδόν ανώδυνες (π.χ. ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, πλαστική προσώπου, πλαστική μαστών) ενώ στις υπόλοιπες (π.χ. λιποαναρόφηση, ωτοπλαστική) μπορεί να παρουσιασθεί ελαφρός πόνος που όμως ελέγχεται με τα κοινά παυσίπονα.

Χειρουργείο στο νοσοκομείο Υγεία - Αθήνα

Και δεν εννοούμε μόνο κατά την διάρκεια του χειρουργείου, όπου χρησιμοποιούμε την δραστική μέθοδο τοπικής αναισθησίας τύπου tumescent, αλλά και μετά.

Τι είναι η τοπική αναισθησία Τumescent;

Είναι μια πρωτοποριακή και ασφαλής μέθοδος αναισθησίας κατά την οποία ένα ειδικό διάλυμα ενίεται τοπικά στην περιοχή που πρόκειται να χειρουργηθεί η οποία εξασφαλίζει ανώδυνο και αναίμακτο χειρουργικό πεδίο

Διαβάστε λεπτομέρειες για την τεχνική tumescent

Πώς μπορεί κανείς να μην πονάει μετά από ένα χειρουργείο;

Σε αντίθεση με άλλες επεμβάσεις (π.χ. Ορθοπεδικές) οι επεμβάσεις Κοσμητικής χειρουργικής πρέπει να έχουν μέτριο έως καθόλου μετεγχειρητικό πόνο, στις περισσότερες περιπτώσεις. Η φύση των ιστών, η χρησιμοποίηση ατραυματικών χειρουργικών τεχνικών καθώς και η αναίμακτη τεχνική, περιορίζουν το μετεγχειρητικό οίδημα (πρήξιμο), ελαχιστοποιούν ή εκμηδενίζουν το μετεγχειρητικό πόνο και επιταχύνουν την ανάρρωση.

Τέλος η χρήση νέων τοπικών αναισθητικών μακράς διάρκειας εξασφαλίζει τοπική αναλγησία για αρκετές ώρες μετά την επέμβαση

 Θα πρέπει δηλαδή μετά το χειρουργείο να παίρνω αναλγητικά;

Τις περισσότερες φορές όχι. Και αν υπάρξουν οποιαδήποτε ενοχλήματα περιορίζονται συνήθως στις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες και αντιμετωπίζονται με απλά αναλγητικά (π.χ ταυτόχρονη λήψη 2 δισκίων depon ή panadol).

Απαγορεύεται εντελώς η λήψη ασπιρίνης για 1 μήνα μετά από οποιαδήποτε επέμβαση, αλλά και οποιουδήποτε φαρμάκου που επηρεάζει την πηκτικότητα του αίματος.