Ανόρθωση στήθους

Ο μαστός είναι το σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας και γονιμότητας και έτσι η εμφάνιση, αλλά και αρκετές φορές η αυτοεκτίμηση της γυναίκας, συνδέεται ή έχει σημείο αναφοράς το μαστό. Η κύηση, η γαλουχία, η ίδια η φύση με τη βαρύτητα οδηγούν το γυναικείο στήθος σε πτώση,

Η ανόρθωση των μαστών είναι μία από τις επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής που γίνεται για να διορθώσει τη θέση και το σχήμα του μαστού. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με αύξηση του μεγέθους με ενθέματα.

Ερωτήσεις ασθενών

Τι είδους αναισθησία απαιτείται;
Πόσο χρόνο διαρκεί η επέμβαση;
Τι γίνεται κατά την ανόρθωση. Σε τι διαφέρει από την αύξηση;
Πότε θα αναρρώσω; Πότε θα μπορώ να πάω σπίτι μου;
Τι θα νιώθω αμέσως μετά το χειρουργείο;
Θα υπάρχουν τομές;
Θα υπάρχει πρήξιμο;
Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές;


[slideshow id=9 w=390 h=240]
Φωτογραφίες ασθενών (πριν – μετά)

Τι είδους αναισθησία απαιτείται;
Σε όλες τις περιπτώσεις η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ασφαλή τεχνική Τumescent σε συνδυασμό με Υπνοχάλαση. Με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζονται ασφαλείς, αναίμακτες και εξαιρετικά ανώδυνες συνθήκες. Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τη χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), πατήστε εδώ.

Πόσο χρόνο διαρκεί η επέμβαση;
Ο συνολικός αληθής χειρουργικός χρόνος για την πραγματοποίηση ανόρθωσης μαστού είναι περίπου 2 ώρες. Με τη χρήση όμως της Υπνοχάλασης η ασθενής αδυνατεί να αντιληφθεί σωστά το χρόνο, παρόλο που έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί και μιλάει με τον γιατρό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου. Έτσι το αποτέλεσμα είναι να πιστεύει ότι όλη η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά.

[Αρχή]

Τι γίνεται κατά την ανόρθωση. Σε τι διαφέρει από την αύξηση;
Στην ανόρθωση μαστών το κύριο χαρακτηριστικό είναι η μετατόπιση της θηλής προς τα πάνω. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην αύξηση.

Εάν το στήθος είναι πολύ μεγάλο ίσως αφαιρεθεί και λίπος (συνδυασμός δηλαδή ανόρθωσης και μείωσης). Αντιθέτως εάν το στήθος είναι πολύ μικρό ίσως χρησιμοποιηθούν ενθέματα σιλικόνης (συνδυασμός δηλαδή ανόρθωσης και αύξησης). πλαστική χειρουργική στήθους - ανόρθωση μαστών

Πότε θα αναρρώσω; Πότε θα μπορώ να πάω σπίτι μου;
Όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος της Υπνοχάλασης δεν τίθεται θέμα ανάρρωσης. Όλοι οι ασθενείς μας μπορούν σε λίγη ώρα μετά το χειρουργείο να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο. Για προληπτικούς όμως λόγους συνιστούμε να υπάρχει συνοδός.

[Αρχή]

Τι θα νιώθω αμέσως μετά το χειρουργείο;
Σε πλήρη αντίθεση με την γενική αναισθησία οι ασθενείς μας που χειρουργούνται με υπνοχάλαση δεν βιώνουν καμία κούραση ή εξάντληση μετά το χειρουργείο. Μπορούν την ίδια μέρα να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Θα υπάρχουν τομές;
Θεωρούμε ότι οι τομές πάνω στο δέρμα του μαστού σε γυναίκες νεαρής ή μέσης ηλικίας είναι σοβαρό μειονέκτημα, μετριάζουν το αποτέλεσμα και πρέπει να αποφεύγονται. Η ελαχιστοποίηση των τομών στο μαστό πρέπει να είναι σταθερός στόχος κάθε σύγχρονης τεχνικής.

Από την άλλη μεριά ανόρθωση ενός φυσιολογικού σε μέγεθος μαστού με μεγάλη πτώση χωρίς τομές δεν υπάρχει. Έτσι σε μέτριες πτώσεις που συνδυάζεται με γυναίκες ηλικίας 45-50 ετών προσπαθούμε και συνήθως είναι εφικτό να πραγματοποιήσουμε την επέμβαση περιορίζοντας την τομή γύρω από τη θηλή.

Ανόρθωση στήθους - πλαστική χειρουργική
Σκίτσο 1
Στις υπόλοιπες η τομή επεκτείνεται κάθετα προς την υπομάστια πτυχή (βλέπε σκίτσο 1). Σε κάθε περίπτωση όμως αποφεύγουμε την οριζόντια τομή.


Θα υπάρχει πρήξιμο;
Αμέσως μετά το χειρουργείο όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση άλλωστε, το στήθος θα δείχνει μεγαλύτερο από αυτό που τελικά θα είναι, λόγω οιδήματος. Χρειάζονται 1 περίπου εβδομάδα για να υποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος, και 2-3 μήνες για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα.

Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη, πουθενά στον κόσμο. Ο βασικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν ο θεράπων γιατρός λειτουργήσει άψογα μπορεί ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων και λέγονται αστάθμητοι παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια και ότι η λέξη εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία ιατρική πράξη

[Αρχή]

Υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές;
Δεν αναμένονται μείζονες ή σοβαρές επιπλοκές στην ανόρθωση των μαστών . Στις ελάσσονες αναφέρονται:

  • Συλλογή λεμφικού υγρού εντός μαστού (συνήθως παροχετεύεται μόνο του)
  • Άσχημη εμφάνιση του ουλής π.χ. διάσταση, υπερτροφία, χηλοειδές (δευτερογενής διόρθωση)
  • Ασυμμετρία θηλών (χειρουργική διόρθωση)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *