Κοιλιοπλαστική

Ερωτήσεις ασθενών

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;
Τι είδους αναισθησία απαιτείται;
Σε τι συνίσταται η επέμβαση;
Θα πονέσω;>
Πόση ώρα διαρκεί το χειρουργείο;
Μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση μαζί;
Θα χάσω κιλά;
Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές;

[slideshow id=4 w=345 h=200]
Φωτογραφίες ασθενών (πριν – μετά)

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

περίσσεια λίπους και ραγάδες Είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία προσπαθούμε να διορθώσουμε την έντονη χαλάρωση του δέρματος και τις ραγάδες που είναι απότοκος συνήθως των τοκετών και της μεγάλης μείωσης του βάρους. Η κοιλιοπλαστική έχει περιορισμένα αποτελέσματα όταν υπάρχει υπερβολική συσσώρευση του λίπους (παχυσαρκία) σε γυναίκες ή και άνδρες γι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με το αδυνάτισμα που πρέπει να γίνει πριν την επέμβαση.

Τι είδους αναισθησία απαιτείται;
Λίγες περιπτώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με την ασφαλή τεχνική Τumescent σε συνδυασμό με Υπνοχάλαση. Με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζονται εξαιρετικά ασφαλείς, αναίμακτες και ανώδυνες συνθήκες. Συνήθως αφορούν αδύνατες ή/και μικρόσωμες γυναίκες με φυσιολογικό βάρος. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η μέθοδος Tumescent συνδυάζεται με την γενική ενδοτραχειακή αναισθησία (γενική νάρκωση)

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τη χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), πατήστε εδώ.

[Αρχή]

Σε τι συνίσταται η επέμβαση;
Δημιουργώντας μία χαμηλή πρόσθια κοιλιακή τομή, η οποία μπορεί να κρυφτεί στο εσώρουχο ή το μαγιό αφαιρούμε την περίσσεια κοιλιακού δέρματος και λίπους ενώ επανατοποθετούμε τον ομφαλό σε νέα θέση. Κατόπιν συρράπτουμε τους ορθούς κοιλιακούς μύες για να διορθώσουμε τη διάσταση και να στηρίξουμε το κοιλιακό τοίχωμα .

Νέα θέση ομφαλούΣύσφιξη κοιλιακών μυών

Θα πονέσω;
Όχι εφόσον δεν τοποθετηθούν ράμματα στους κοιλιακούς μύες.

Πόση ώρα διαρκεί το χειρουργείο;
Περίπου 2 ½ ώρες. Εάν πρόκειται για μικρή κοιλιοπλαστική τότε η διάρκεια είναι περίπου 1 ½ ώρα.

επέμβαση κοιλιοπλαστικήςπριν και μετά την επέμβαση

[Αρχή]

Μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση μαζί;
Είναι ο κλασσικός συνδυασμός. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα προτιμηθεί γενική αναισθησία λόγο του ότι το χειρουργείο θα διαρκέσει περισσότερο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτή τη περίπτωση όσον αφορά την έκταση της λιποαναρρόφησης γιατί αν οι τραυματικές επιφάνειες είναι πολύ εκτεταμένες υπάρχει φόβος για σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές. Η κοιλιοπλαστική σε παχύσαρκα άτομα είναι επέμβαση υψηλού κινδύνου για τοπικές ή/και συστηματικές επιπλοκές.

Θα χάσω κιλά;
Η κοιλιοπλαστική, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος (εξαιρούνται οι περιπτώσεις γιγαντιαίας κοιλιοπλαστικής).

Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη, πουθενά στον κόσμο. Ο βασικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν ο θεράπων γιατρός λειτουργήσει άψογα μπορεί ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων και λέγονται αστάθμητοι παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια και ότι η λέξη εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία ιατρική πράξη

[Αρχή]

Υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές;

 • Στις συχνότερες επιπλοκές της κοιλιοπλαστικής αναφέρονται:
 • Μετεγχειρητικό αιμάτωμα (απαιτείται παροχέτευση)
 • Υποδόρια συλλογή λεμφικού υγρού (αφαιρείται με παρακέντηση)
 • Νέκρωση του δέρματος και του λίπους στα χείλη του τραύματος και διάσπαση του (καθυστερεί την ανάρρωση)
 • Άσχημη εμφάνιση του ουλής (διάσταση, υπερτροφία, χηλοειδές)

[Αρχή]

One thought on “Κοιλιοπλαστική

 1. Λαουρα Θεοδωριδου

  Γεια σας , συγχαρητηρια για την κατανοητικη σας εξηγηση .
  Ειμαι 30 ετων και εχω δυο παιδια 11 λαι 7 ετων στην πρωτη μου εγκυμοσυνη πηρα 50 κιλα τα οποια βεβαιως και εχασα μετα, με συνεπεια βεβαια η κοιλια μου να γεμισει
  ραγαδες εως και πανω απο τον αφαλο και μια τεραστια χαλαρωση στο δερμα και κρεμαμενη κοιλια.
  Δεν ειμαι ο εαυτος μου πια ολα αυτα τα χρονια αποφευγω την παραλια τον καθρεφτη, διπλοκλειδωνω για να κανω μπανιο ή γδυνομαι, αποφευγω συζυγικα καθηκοντα και αν δεν βγαζω την μπλουζα.
  Η κοιλιοπλαστικη θεωρειτε απο της πολυ ακριβες επεμβασης και δεν ειχα μπει στην διαδικασια να την κανω.
  Ποσο στοιχιζει μια κοιλιοπλαστικη ?
  Υπαρχουν τροποι αποπληρωμης με δοσεις ?
  Μενω Κρητη συνεργαζεστε με καποια κλινικη εδω?
  Συγγνωμη για το τεραστιο κειμενο .

  Λαουρα Θεοδωριδου

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Όπως τονίζουμε στην ιστοσελίδα μας για να σας πούμε αν υπάρχει χειρουργική λύση στο πρόβλημα αυτό καθώς και το είδιος της επέμβασης συνεπώς και το κόστος που αφορά τη δική σας περίπτωση πρέπει να στείλετε 2-3 τοπικές φωτογραφίες (χωρίς πρόσωπο) με email. Δεν γίνεται εκτίμηση με την περιγραφή.
  Σας βεβαιώνουμε ότι τηρούμε απόλυτα την αυστηρή πολιτική του ιατρικού απορρήτου και οι φωτογραφίες σας δεν θα κοινοποιηθούν.
  Πληροφορίες κόστους δίνονται μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία διότι απαιτούνται διευκρινίσεις ως προς το είδος και την έκταση της διόρθωσης που επιθυμείτε, το είδος της αναισθησίας που θα επιλεγεί, το ιατρικό ιστορικό κ.ά. Στείλτε με email το προσωπικό σας τηλέφωνο να σας ενημερώσουμε (θα χρησιμοποιηθεί μόνο για αυτό το σκοπό).
  Είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που προσφέρουμε το ακριβές κόστος χωρίς να μας επισκεφθείτε (online), αυτό όμως προυποθέτει τη συνεργασία σας.
  Επειδή είστε μακριά δείτε αυτή την υπηρεσία που είναι ιδανική για εσάς: “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *