Λιπώματα

Αφαίρεση λιπωμάτων χωρίς χειρουργική τομή με νέα ‘Ατραυματική’, Ανώδυνη και Αναίμακτη τεχνική, από όλες τις περιοχές του σώματος.  Πραγματοποιείται με μια πολύ λεπτή κάνουλα η οποία εισέρχεται μέσα από μια μικρή οπή και δεν αφήνει ορατή τομή στο δέρμα (“fish mouth suction”).  Πραγματοποιείται ακίνδυνα και στο εξωτερικό ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά και δεν έχει επιπλοκές όπως δείχνουν αντίστοιχες μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία αλλά και η δική μας κλινική εμπειρία

Τι είναι τα λιπώματα;
Σε τι συνίσταται η νέα τεχνική;
Ποιά μέθοδο αναισθησίας ακολουθείτε;
Θα χάσω αίμα;
Θα έχω πρήξιμο και μελανιές;
Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;

Τι είναι τα λιπώματα;
Τα λιπώματα είναι οι πιο συχνού καλοήθεις όγκοι στον άνθρωπό. Είναι αγνώστου αιτιολογίας, συμπαγείς υποδόριοι όγκοι, μεγαλώνουν με πολύ αργό ρυθμό, μπορεί να φθάσουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος και είναι δυνατόν να εμφανισθούν σε οποιοδήποτε σχεδόν σημείο του σώματος

Η πιθανότητα να μετατραπούν σε κακοήθη όγκο είναι εξαιρετικά σπάνια, και το ποσοστό επανεμφάνισης ακόμα και μετά από ατελή αφαίρεση είναι εξαιρετικά χαμηλό. Εικόνα λιπώματος
Εικόνα λιπώματος μετά την αφαίρεση
με την κλασική τεχνική

 

Σε τι συνίσταται η νέα τεχνική;
Η τεχνική που χρησιμοποιούμε για την αφαίρεση των λιπωμάτων με αναρρόφηση βασίζεται στη χρήση μιας πολύ λεπτής κάνουλας 2 χιλιοστών η οποία συνδέεται με μία αναρροφητική αντλία κενού. Η κάνουλα αυτή έχει σχεδιασθεί με ειδικό τρόπο ώστε να τέμνει ‘ατραυματικά’ δηλ. χωρίς να τραυματίζει τα αγγεία και ταυτόχρονα να αναρροφά τον λιπώδη ιστό, (“fish-mouth suction”).

Η αφαίρεση λιπωμάτων με αναρρόφηση είχε αμφισβητηθεί από πολλούς στο παρελθόν. Μια μεγάλη σειρά κλινικών ερευνών με μακροχρόνια αναδρομική παρακολούθηση τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι η μέθοδος της αναρρόφησης είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη (1), (2), (3), (4)

Ιδιαίτερα τα λιπώματα στη περιοχή του προσώπου μπορούν να αφαιρεθούν μέσα από μια μικρή οπή από απόσταση και η οποία μπορεί να ‘κρυφτεί’ στο τριχωτό της κεφαλής, γύρω από το αυτί ή σε κάποιο άλλο κρυφό σημείο

Η δική μας κλινική εμπειρία μέχρι τώρα έδειξε ότι τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής σε σχέση με την παλαιά είναι πολλά και συνοψίζονται ως εξής:

 • Σημαντική απλοποίηση της επέμβασης, μείωση χειρουργικού χρόνου
 • Όχι εμφανής χειρουργική τομή
 • Ελαχιστοποίηση των εγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών
 • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με μικρότερη ή καθόλου τοπική δυσμορφία
 • Ομαλή και ταχύτατη ανάρρωση
 • Μείωση του κόστους


Ποιά μέθοδο αναισθησίας ακολουθείτε;
Πραγματοποιούμε την επέμβαση με την ασφαλή χειρουργική μέθοδο Τumescent μόνη ή σε συνδυασμό με Υπνοχάλαση. Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), πατήστε εδώ.

Η τοπική αναισθησία tumescent μια σημαντική τροποποίηση της κλασσικής μεθόδου τοπικής αναισθησίας κατά την οποία χορηγούνται τοπικά, εντός του χειρουργικού πεδίου μεγάλες ποσότητες εξαιρετικά αραιωμένων διαλυμάτων (φαρμακευτική αραίωση τοπικού αναισθητικού έως και 20 φορές, και αδρεναλίνης έως 40 φορές). Έτσι χωρίς να μειώνεται η δραστικότητα των φαρμάκων όσον αφορά την αναλγησία και αγγειοσύσπαση, αυξάνεται κατακόρυφα ο δείκτης ασφάλειας των φαρμακευτικών ουσιών ήτοι των τοπικών αναισθητικών και της αδρεναλίνης.

Αποτελεί την πιο εντυπωσιακή βελτίωση της λιποαναρρόφησης από την ανακάλυψη της γιατί βελτίωσε σημαντικά τα αποτελέσματα της και το κυριότερο βελτίωσε δραματικά τους δείκτες ασφάλειας της επέμβασης, για δύο λόγους:

 • Κατέστησε δυνατή την αποφυγή της γενικής αναισθησίας (στις μικρές και μεσαίες λιποαναρροφήσεις)
 • Κατέστησε δυνατή την αναίμακτη αφαίρεση του λίπους αποτρέποντας τις επιπλοκές από την απώλεια αίματος
 • Βελτίωσε σημαντικά στην αποφυγή αλλοιώσεων και παραμορφώσεων στη χειρουργούμενη περιοχή (φυσικό αποτέλεσμα)

Θα χάσω αίμα;
Δεν υπάρχει απώλεια αίματος όταν χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη τεχνική tumescent η οποία επιτυγχάνει εκτός των άλλων και την αναίμακτη αφαίρεση του λίπους. Σε αυτή τη μέθοδο πριν την αφαίρεση του λίπους  γίνεται έγχυση μεγάλων ποσοτήτων διαλύματος ειδικής σύνθεσης με στόχο, εκτός των άλλων, τη διόγκωση της περιοχής.

εικόνα εξερχόμενου λίπους μετά από ανέμακτη επέμβαση

Εικόνα του εξερχόμενου λίπους
με την αναίμακτη τεχνική.
(σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος)

Με αυτό επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα 3 πράγματα:

 1. Επαρκή τοπική αναλγησία
 2. πλήρη αιμόσταση
 3. μικρού βαθμού λιπόλυση

Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστημονικές μελέτες ότι το ποσοστό αίματος στο αφαιρούμενο λίπος με την παλιά τεχνική φθάνει το 35% ενώ με την τεχνική tumescent το αντίστοιχο ποσοστό είναι 0,7%.

Θα έχω πρήξιμο και μελανιές;
Λόγω της αναίμακτης τεχνικής που ακολουθούμε δεν υπάρχουν μελανιές εντός της περιοχής της επέμβασης. Υπάρχουν λίγες, όχι έντονες μελανιές γύρω από την περιοχή οι οποίες όμως εξαφανίζονται σε λίγες μέρες.

Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη, πουθενά στον κόσμο. Ο βασικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν ο θεράπων γιατρός λειτουργήσει άψογα μπορεί ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων και λέγονται αστάθμητοι παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια και ότι η λέξη εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία ιατρική πράξη

Tι πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε προτού επισκεφθείτε τον Πλαστικό χειρουργό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *