Πλαστική στήθους – Σύγχρονα Ενθέματα Μαστού


Υπάρχουν πολλών ειδών ενθέματα;
Ναι υπάρχουν. Ένα ένθεμα αποτελείται από το εξωτερικό κέλυφος και από το εσωτερικό ζελέ ή υγρό. Το κέλυφος είναι πάντα ελαστομερές σιλικόνης. Το γέμισμα του ενθέματος μπορεί να είναι ζελές σιλικόνης ή φυσιολογικός ορός (χλωριούχο νάτριο)

auxish_mastwn_1

Στρογγυλό Ένθεμα

πλαστική στήθους - ανατομικό ένθεμα

Ανατομικό Ένθεμα


Υπάρχουν διάφορα σχήματα ενθεμάτων; Τί πρέπει να διαλέξω;
Τα ενθέματα κατασκευάζονται σε δύο σχήματα. Στρογγυλά, και τα λεγόμενα ανατομικά. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να κατασκευαστεί με μικρή ή μεγάλη θωρακική προβολή, μικρό ή μεγάλο κάθετο ύψος κ.τ.λ. Τα στρογγυλά ενθέματα προσφέρουν το λεγόμενο “γέμισμα στο άνω μισό του στήθους..

Η δική μας άποψη είναι ότι τα στρογγυλά ενθέματα με μέτρια θωρακική προβολή δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις (Moderate Rrofile). Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα ενθέματα με πολύ καλά αποτελέσματα..

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ένθεμα μου; Τα ενθέματα μετρούνται σε μονάδες όγκου ( cc ). Ένας φυσιολογικός μαστός έχει περίπου 500 cc όγκο. Ο γιατρός μπορεί να μετρήσει τον ήδη υπάρχοντα όγκο και συνυπολογίζοντας ανατομικές διαστάσεις του σώματος να προτείνει το κατάλληλο ένθεμα.

Πατήστε εδώ για να δείτε πως φαίνονται τα διάφορα μεγέθη και σχήματα σε ζωντανές περιπτώσεις.

Ποια η διαφορά του ζελέ σιλικόνης από το φυσιολογικό ορό; Άποψη μας και μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο είναι ότι τα πλεονεκτήματα της σιλικόνης υπερτερούν κατά πολύ από αυτά του φυσιολογικού ορού. Το ζελέ διατηρεί πολύ καλό σχήμα και δίνει φυσικότητα στον μαστό ενώ διατηρεί “φυσική αίσθηση” στην αφή. Ο ορός αν και μεταγενέστερος της σιλικόνης δεν προσφέρει την φυσικότητα αυτή. Αντιθέτως έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί σε ημίφως και σε συγκεκριμένη γωνία να κάνει το ένθεμα ορατό, ή ακόμα και να προκαλέσει πτυχώσεις στην περιφέρεια του μαστού ορατές πάνω στο δέρμα.

Επίσης τα ενθέματα φυσιολογικού ορού είναι λιγότερο ανθεκτικά στη διαρροή του υλικού.

Γιατί υπάρχουν διαφορετικής επιφανείας ενθέματα; Τα ενθέματα κατασκευάζονται είτε με λεία επιφάνεια (smooth) είτε με τραχεία (textured implants). Ο λόγος είναι ότι επειδή το ένθεμα είναι ένα ξένο σώμα, ο οργανισμός θα προσπαθήσει να το απομονώσει φτιάχνοντας μία κάψα από κολλαγόνο γύρω από το ένθεμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση του ενθέματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα δημιουργίας ανεπιθύμητης κάψας είναι σημαντικά μικρότερη στα ενθέματα τραχείας επιφανείας (1-3% σε σχέση με 20-30% στα λεία ενθέματα).

Η δική μας μακρόχρονη εμπειρία στη χρήση των ενθεμάτων τραχείας επιφανείας (Mentor Usa, Inamed Usa) σε εκατοντάδες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, καταγράφει μηδενικό ποσοστό δημιουργίας κάψας οποιουδήποτε βαθμού.