Μειωτική στήθους

Πλαστική χειρουργική – Μείωση και Ανόρθωση στήθους

μείωση στήθουςΗ μεγαλομαστία (υπερτροφικοί μαστοί) είναι η υπερβολική διόγκωση του μεγέθους των μαστών και οφείλεται συνήθως σε ορμονικά αίτια ή/και παχυσαρκία. Είναι μια αρκετά δυσάρεστη κατάσταση και υπάρχουν μία σειρά από προβλήματα στην υγεία που μπορεί να προκαλέσουν οι μεγάλοι μαστοί, αλλά και από περιορισμούς που μπορεί να επιφέρουν στην καθημερινή δραστηριότητα της γυναίκας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το αυχενικό σύνδρομο, τους πονοκεφάλους, την οσφυαλγία, αλλά και την αδυναμία για άθληση, ένδυση και σωστή υγιεινή.

Εκτός από την κλασσική τεχνική που περιγράφεται σε αυτή τη σελίδα υπάρχει η δυνατότητα μικρού βαθμού μείωσης του μεγέθους των μαστών στις γυναίκες, με σύγχρονη τεχνική αναρρόφησης η οποία εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχουν χειρουργικές τομές και ουλές
 • Μη επεμβατική “ατραυματική” μέθοδος
 • Όχι νοσηλεία, ταχύτατη ανάρρωση
 • Δεν απαιτείται διακοπή από τις επαγγελματικές δραστηριότητες
 • Μεγάλη μείωση κόστους

 

 

Ερωτήσεις ασθενών

Χρειάζεται γενική αναισθησία;
Πόσο χρόνο διαρκεί η επέμβαση;
Πότε θα αναρρώσω; Πότε θα μπορώ να πάω σπίτι μου;
Τι θα νιώθω αμέσως μετά το χειρουργείο;
Θα υπάρχει πρήξιμο;
Θα υπάρχουν τομές;
Θα αλλάξει η αίσθηση στις θηλές;
Τι προεγχειρητικός έλεγχος χρειάζεται;
Θα μπορώ να θηλάσω;
Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές;

[slideshow id=6 w=390 h=245]
Φωτογραφίες ασθενών (πριν – μετά)

 

Χρειάζεται γενική αναισθησία;
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ασφαλή χειρουργική μέθοδο Τumescent με Υπνοχάλαση. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η μέθοδος Tumescent συνδυάζεται με την γενική ενδοτραχειακή αναισθησία (γενική νάρκωση). Με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζονται αναίμακτες και εξαιρετικά ανώδυνες συνθήκες.

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τη χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), πατήστε εδώ.

[Αρχή]

Πόσο χρόνο διαρκεί η επέμβαση;
Ο χειρουργικός χρόνος για την πραγματοποίηση μείωσης των μαστών είναι περίπου 3 ώρες. Με την χρήση όμως της Υπνοχάλασης η ασθενής αδυνατεί να αντιληφθεί σωστά το χρόνο, παρόλο που έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί και μιλάει με τον γιατρό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου. Έτσι το αποτέλεσμα είναι να πιστεύει ότι όλη η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά.

Πότε θα αναρρώσω; Πότε θα μπορώ να πάω σπίτι μου;
Όταν χρησιμοποιείται υπνοχάλαση δεν τίθεται θέμα ανάρρωσης. Όλοι οι ασθενείς μας μπορούν σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο. Για προληπτικούς όμως λόγους συνιστούμε να υπάρχει συνοδός.

Τι θα νιώθω αμέσως μετά το χειρουργείο;
Σε πλήρη αντίθεση με την γενική αναισθησία οι ασθενείς μας που χειρουργούνται με Υπνοχάλαση δεν βιώνουν καμία κούραση ή εξάντληση μετά το χειρουργείο. Μπορούν την ίδια μέρα να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

[Αρχή]

Θα υπάρχει πρήξιμο;
Αμέσως μετά το χειρουργείο όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση άλλωστε, το στήθος θα δείχνει μεγαλύτερο από αυτό που τελικά θα είναι, λόγω οιδήματος. Χρειάζονται 1 περίπου εβδομάδα για να υποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος, και 2 μήνες για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα.

Θα υπάρχουν τομές;
Οι τομές είναι αναπόφευκτες στην μειωτική των μαστών.

Θεωρούμε ότι οι τομές πάνω στο δέρμα του μαστού σε γυναίκες νεαρής ή μέσης ηλικίας είναι σοβαρό μειονέκτημα, μετριάζουν το αποτέλεσμα και πρέπει να περιορίζονται. Η ελαχιστοποίηση των τομών (ουλών) στο μαστό πρέπει να είναι σταθερός στόχος κάθε σύγχρονης τεχνικής. Έτσι όταν ο μεγάλος μαστός εμφανίζει μέτρια πτώση ιδίως σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 40-45 ετών προσπαθούμε και συνήθως είναι εφικτό να πραγματοποιήσουμε την επέμβαση περιορίζοντας την τομή γύρω από τη θηλή και στο κάθετο σκέλος μόνο. Αν χρειαστεί να γίνει και η οριζόντια τομή έχει περιορισμένο μήκος (5-10 εκ). Σε κάθε περίπτωση δεν φτάνει στο στέρνο ή τη μασχάλη όπως στις κλασσικές τεχνικές.

meiosi_stithousμείωση στήθους

[Αρχή]

Θα αλλάξει η αίσθηση στις θηλές;
Αμέσως μετά το χειρουργείο και για λίγες ημέρες θα υπάρχει μείωση στην αίσθηση των θηλών. Και αυτό λόγο του τραυματισμού των νευρικών απολήξεων που καταλήγουν στις θηλές. Αυτό όμως είναι εντελώς προσωρινό.

Τι προεγχειρητικός έλεγχος χρειάζεται;
Με την χρήση της υπνοχάλασης δεν χρειάζεται προεγχειρητικός έλεγχος ούτε και υπάρχουν περιορισμοί στις δραστηριότητες της προηγούμενης του χειρουργείου ημέρας.

Θα μπορώ να θηλάσω;
Συνήθως η μείωση δεν επηρεάζει την ικανότητα για θηλασμό, τη γονιμότητα της γυναίκας ή την εγκυμοσύνη.

[Αρχή]

Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη, πουθενά στον κόσμο. Ο βασικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν ο θεράπων γιατρός λειτουργήσει άψογα μπορεί ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων και λέγονται αστάθμητοι παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια και ότι η λέξη εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία ιατρική πράξη

Υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές;
Δεν αναμένονται μείζονες ή σοβαρές επιπλοκές στην μειωτική των μαστών . Στις ελάσσονες αναφέρονται:

 • Μετεγχειρητικό αιμάτωμα (απαιτείται παροχέτευση)
 • Υποδόρια συλλογή λεμφικού υγρού (συνήθως παροχετεύεται μόνο του)
 • Νέκρωση του δέρματος στα χείλη του τραύματος και διάσπαση του (καθυστερεί την ανάρρωση)
 • Άσχημη εμφάνιση του ουλής π.χ. διάσταση, υπερτροφία, χηλοειδές (δευτερογενής διόρθωση)

[Αρχή]

3 thoughts on “Μειωτική στήθους

  1. Safe Surgery Post author

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ:SafeSurgery

   Όπως τονίζουμε στην ιστοσελίδα μας οι πληροφορίες για το ακριβές κόστος που αφορούν τη δική σας περίπτωση μπορούν να δοθούν μόνο τηλεφωνικά αφού προηγουμένως στείλτε φωτογραφίες τοπικές (χωρίς το πρόσωπο) με email στο info@safesurgery.gr

   Reply
 1. Valia georgiou

  Ti proergasia xriazete prin tin epemvasi? Pio ine to oliko kostos? Apo e3oteriko pos ginete, mpori na gini i opia dipote e3etasi ke epemvasi taftoxrona?

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ (SafeSurgery):
  Η μακροχόνια εμπειρία μας στην διαχείριση απομακρυσμένων ασθενών εντός και εκτός Ελλάδος με την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας και πληροφορικής απέδειξε ότι μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη προεργασία χειρουργείου online.
  Αυτό μας οδήγησε στην θέσπιση της πρωτοποριακής υπηρεσίας Ραντεβού + Ετοιμότητα χειρουργείου (χωρίς αναμονή) η οποία προσφέρεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από το SafeSurgery στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, όπου όλα μπορεί να γίνουν -ραντεβού και επέμβαση- σε μία μόνο επίσκεψη, χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση εκ μέρους σας !
  Απαιτείται αποστολή τοπικών φωτογραφιών και τηλεφώνου ή skype name για την επικοινωνία.
  Περίπου το 40% των ασθενών μας ακολουθεί αυτή τη διαδικασία με επιτυχία την οποία χαρακτηρίζουν ως ιδανική.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *