Αυξητική στήθους

Ο μαστός είναι το σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας και γονιμότητας και έτσι η εμφάνιση, αλλά και αρκετές φορές η αυτοεκτίμηση της γυναίκας, συνδέεται ή έχει σημείο αναφοράς το μαστό Η αυξητική των μαστών με ενθέματα είναι μια επέμβαση με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα από την αρχή της δεκαετίας του 1960. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνεχής βελτίωση των ενθεμάτων και οι κατασκευαστές προσαρμόζονται στις αυξανόμενες ιατρικές και τεχνολογικές απαιτήσεις Η αυξητική μαστών είναι πλέον μία από τις συνηθέστερες επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής, 3η κατά σειρά συχνότητας στις ΗΠΑ με περίπου 300.000 επεμβάσεις το χρόνο.

  – Ερωτήσεις ασθενών: σελίδα 1 –

Πού ακριβώς τοποθετείται το ένθεμα;
Πως μπορώ να αποφασίσω για το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμώ;
Από πού τοποθετείται το ένθεμα;
Πόσο καιρό αντέχουν τα ενθέματα;
Σε περίπτωση μαστογραφίας παίζουν τα ενθέματα κάποιο ρόλο;
Πόσο χρόνο διαρκεί η επέμβαση;
Πότε θα αναρρώσω;- Πότε θα μπορώ να πάω σπίτι μου;
Τι θα νιώθω αμέσως μετά το χειρουργείο;
Θα υπάρχει οίδημα (πρήξιμο);

[slideshow id=1 h=390 h=250]
Φωτογραφίες ασθενών (πριν – μετά)

Ένας σημαντικός αριθμός γυναικών που σκέφτονται να πραγματοποιήσουν αυτή την επέμβαση κάποιου είδους κοσμητικής επέμβασης τελικά δεν το αποφασίζουν λόγο του φόβου που αφορά την όλη διαδικασία, με έμφαση στο φόβο της αναισθησίας. πλαστική στήθους - αυξητική μαστών

Εμείς έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας και έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειες μας στα εξής σημεία:

 1. Στην ασφάλεια του ασθενούς με την τεχνική Τumescent σε συνδυασμό με Υπνοχάλαση
 2. Στον έλεγχο του εγχειρητικού και μετεγχειρητικού πόνου
 3. Στη φυσικότητα του αποτελέσματος (φυσικό μέγεθος ενθεμάτων, συμμετρία, αποφυγή κάψας)
 4. Στην ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην εργασία
 5. Στη μείωση και τον έλεγχο του κόστους

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), πατήστε εδώ.

 

Πού ακριβώς τοποθετείται το ένθεμα;
Το ένθεμα μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάτω από το μαστικό αδένα είτε κάτω από το θωρακικό μύ. Ανάλογα με τον αρχικό όγκο του μαστού (τον όγκο δηλαδή που διαθέτει η γυναίκα πριν το χειρουργείο) επιλέγεται το είδος και το μέγεθος του ενθέματος.

αυξηση στηθους φωτοπλαστική στήθους ένθεμα

Πως μπορώ να αποφασίσω για το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμώ;
Η επιλογή του σωστού μεγέθους και του κατάλληλου σχήματος είναι σημαντικό ζήτημα. Πατήστε εδώ για να βοηθηθείτε με ζωντανά παραδείγματα στην επιλογή του μεγέθους, αν και θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτό τελικά θα αποφασισθεί από το χειρουργό με ιατρικά κριτήρια (χωρητικότητα ανατομικής θήκης, αποφυγή μεγάλης τάσης στο χειρουργικό τραύμα και στο μαζικό αδένα κλπ)

Από πού τοποθετείται το ένθεμα;
Υπάρχουν τρεις δυνατότητες. Είτε από τη θηλή, είτε με υπομάστια τομή ή τέλος από την μασχάλη. Προτιμούμε την υπομάστια τομή μεγέθους 4-5 εκατοστών η οποία εύκολα αποκρύπτεται και προσφέρει την καλύτερη δυνατότητα τοποθέτησης του ενθέματος στη σωστή θέση δημιουργώντας έτσι το καλύτερο δυνατό και φυσικό αποτέλεσμα

Πόσο καιρό αντέχουν τα ενθέματα;
Μελέτες στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι τα ενθέματα παραμένουν άθικτα για πολλά χρόνια μετά την τοποθέτηση τους. Με τις καινούργιες μοντέρνες τεχνικές κατασκευή τους ο χρόνος ζωής τους ανέρχεται σε πολλές δεκαετίες. Όλα τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι νέας τεχνολογίας, κορυφαίων επιστημονικών οίκων των Η.Π.Α και έχουν ισόβια εγγύηση για την περίπτωση διαρροής ή ρήξης του ενθέματος.

[Αρχή]

Σε περίπτωση μαστογραφίας παίζουν τα ενθέματα κάποιο ρόλο;
Εάν μία γυναίκα έχει ενθέματα θα πρέπει να το αναφέρει σε περίπτωση μαστογραφίας ώστε να ληφθούν πρόσθετες ειδικές λήψεις για τον έλεγχο των μαστών. Εάν η γυναίκα είναι μεγαλύτερης ηλικίας καλό είναι να υπάρξει μαστογραφικός έλεγχος πριν από το χειρουργείο

Πόσο χρόνο διαρκεί η επέμβαση;
Ο χειρουργικός χρόνος είναι 1-1 ½ ώρα

Πότε θα αναρρώσω; Πότε θα μπορώ να πάω σπίτι μου;
Όταν χρησιμοποιείται υπνοχάλαση η ανάρρωση είναι ταχύτερη. Οι ασθενείς είναι σε θέση να αποχωρήσουν σε λίγη ώρα μετά το χειρουργείο σε άριστη γενική κατάσταση. Συνιστούμε πάντως να υπάρχει συνοδός για προληπτικούς λόγους

[Αρχή]

Τι θα νιώθω αμέσως μετά το χειρουργείο;
Σε αντίθεση με τη γενική αναισθησία οι ασθενείς που χειρουργούνται με υπνοχάλαση δεν βιώνουν καμία κούραση ή εξάντληση μετά το χειρουργείο. Μπορούν την επομένη ημέρα να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητες και σε 4-7 ημέρες στην εργασία τους (ανάλογα με το είδος)

Θα υπάρχει οίδημα (πρήξιμο);
Λόγω της αναίμακτης και ‘ατραυματικής’ τεχνικής που εφαρμόζουμε το οίδημα είναι λίαν περιορισμένο και οι μελανιές σχεδόν ανύπαρκτες. Γι αυτό  χρειάζεται μόνο 1 περίπου εβδομάδα για να υποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος. Το τελικό αποτέλεσμα αξιολογείται μετά από 2-3 μήνες

προσθετική στήθουςπροσθετική στήθους μετά

  – Ερωτήσεις ασθενών: σελίδα 2 –

Θα αλλάξει η αίσθηση στις θηλές;
Είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος;
Θα μπορώ να θηλάσω;
Θα χρειασθεί να αλλαχθούν τα ενθέματα κάποια στιγμή;
Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου;
Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές;
Υπάρχει κίνδυνος καρκινογένεσης από τα ενθέματα σιλικόνης;
Τι θα πρέπει να προσέξω αμέσως μετά το χειρουργείο;

Θα αλλάξει η αίσθηση στις θηλές;
Αμέσως μετά το χειρουργείο και για λίγες ημέρες θα υπάρχει μια μικρή μείωση στην αίσθηση των θηλών (υπαισθησία) λόγω της διατομής αρκετών νευρικών απολήξεων που καταλήγουν στις θηλές. Αυτό όμως είναι εντελώς προσωρινό.

Είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος; Με τη χρήση της Υπνοχάλασης δεν είναι απαραίτητος ο πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος εφόσον η υποψήφια για την επέμβαση δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε και υπάρχουν περιορισμοί στις δραστηριότητες της προηγούμενης ημέρας.

Θα μπορώ να θηλάσω; Τα κατάλληλα ενθέματα δεν επηρεάζουν το θηλασμό. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που ανίχνευσαν την ποσότητα σιλικόνης στο αίμα και στο γάλα γυναικών με ενθέματα δεν βρήκαν καμμιά διαφορά από τις γυναίκες χωρίς ενθέματα. Βρέθηκε επίσης ότι η ποσότητα σιλικόνης στις γυναίκες με ενθέματα είναι 10 φορές μικρότερη από αυτή που υπάρχει στο αγελαδινό ή το γάλα που είναι σε σκόνη.

[Αρχή]

Αντίθετα σε άλλες μελέτες φαίνεται ότι επηρεάζεται μελλοντικά η ικανότητα του θηλασμού γιατί μειώνεται η ικανότητα παραγωγής γάλακτος στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται μεγάλα ενθέματα.

Θα χρειασθεί να αλλαχθούν τα ενθέματα κάποια στιγμή; Η κύρια αιτία αντικατάστασης των ενθεμάτων στο παρελθόν ήταν ο σχηματισμός σκληρής κάψας γύρω από το ένθεμα, σε σημαντικό ποσοστό των ασθενών (10-20%). Με τα ενθέματα νέας τεχνολογίας έχει μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό (1-2%). Άλλη πιο σπάνια περίπτωση αποτελεί η αντικατάσταση του ενός ενθέματος λόγω διάσπασης του περιβλήματος και διαρροής του περιεχομένου (deflation). Στη δική μας κλινική εμπειρία τα τελευταία 15 χρόνια που αφορά εκατοντάδες περιπτώσεις, δεν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα από σχηματισμό κάψας οποιουδήποτε βαθμού σε καμία περίπτωση, ούτε χρειάστηκε αντικατάσταση ενθέματος λόγω βλάβης του υλικού

[Αρχή]

Τι εγγύηση παρέχεται για το αποτέλεσμα της επέμβασης μου; Δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη, πουθενά στον κόσμο. Ο βασικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν ο θεράπων γιατρός λειτουργήσει άψογα μπορεί ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων και λέγονται αστάθμητοι παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια και ότι η λέξη εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία ιατρική πράξη.

Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές;

 • Μετεγχειρητικό αιμάτωμα (απαιτείται άμεση παροχέτευση)
 • Αποβολή του ενθέματος (επανατοποθέτηση σε δεύτερο χρόνο)
 • Διάσπαση/διαπύηση  τραύματος
 • Σχηματισμός κάψας: είναι εξαιρετικά σπάνιος με τα ενθέματα νέας τεχνολογίας (δεν το έχουμε δει σε κανένα περιστατικό τα τελευταία 15 χρόνια)
 • Διαρροή ή ρήξη του ενθέματος: σχετίζεται και με την ποιότητα του ενθέματος

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιπλοκές αυτές είναι σπάνιες και ότι αντιμετωπίζονται επιτυχώς σχεδόν πάντα. Οι πλείστες των προαναφερόμενων επιπλοκών σχετίζονται με την παρουσία του ξένου σώματος και τη διαδικασία ‘ενσωμάτωσης’ του στον οργανισμό. Η τοποθέτηση του ενθέματος πάνω από το μείζονα θωρακικό μυ, η χρήση ενθεμάτων κάτω από 350 κυβικά εκατοστά και η υπομάστιος τομή μειώνουν σημαντικά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και το σχηματισμό σκληρής κάψας όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατη κλινική έρευνα (2005) που αφορούσε 2277 περιπτώσεις. Πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτά εφαρμόζονται αυστηρά στη δική μας πρακτική εδώ και 15 χρόνια περίπου

[Αρχή]

Υπάρχει κίνδυνος καρκινογένεσης από τα ενθέματα σιλικόνης; Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που έχε το ερώτημα αυτό για τη δημόσια υγεία μεγάλος αριθμός κλινικών μελετών πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν ότι το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης είναι μικρότερο από αυτό που παρατηρείται στις μη χειρουργημένες γυναίκες.

Τι θα πρέπει να προσέξω αμέσως μετά το χειρουργείο; Αμέσως μετά θα υπάρχουν γάζες πιεστικά δεμένες για να ακινητοποιήσουν τον μαστό. Αυτές θα αφαιρεθούν σε 2 ημέρες. Θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι να το επιτρέψει ο γιατρός (συνήθως για 1 μήνα).  Βεβαιωθείτε ότι λάβατε όλες τις πληροφορίες για τα ενθέματα που βάλατε: κατασκευαστής, τύπος και αριθμός (Identification Number), εγγύηση Ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια γύρω από όλα τα θέματα που αφορούν την αυξητική μαστών με ενθέματα (πιθανότητα καρκινογένεσης, μακροχρόνιες επιπτώσεις κλπ).

[Αρχή]

One thought on “Αυξητική στήθους

 1. Βαλέρια

  Καλησπέρα. Είμαι 24 χρονών και έχω άνισομαστια διαφορά ενα νούμερο περίπου μεταξύ των δύο μαστών. Πόσο κοστίζει ένα τέτοιο είδος χειρουργείο. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιου διακανονισμού της πληρωμής ; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ (SafeSurgery):
  Για να μάθετε το ακριβές κόστος της δικής σας περίπτωσης απαιτούνται:
  Ø Αποστολή τοπικών φωτογραφιών με email info@safesurgery.gr ή MMS (6980919695)
  Ø Το κινητό σας τηλέφωνο για να σας καλέσουμε
  (Τηρούμε απόλυτα την αυστηρή πολιτική του ιατρικού απορρήτου)

  Περισσότερα εδώ

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *